PROMOCIJA PRIRUČNIKA „VEŽBAM I UČIM“

U petak, 6. marta u Narodnoj biblioteci u Jagodini održana je zanimljiva promocija priručnika za učitelje “Vežbam i učim”.


Na promociji su govorile autorke knjige Vesna Milenković, magistar metodike nastave matematike i pedagoški savetnik u OŠ „17. oktobar“ u Jagodini, Ivana Jovanović, diplomirani učitelj u OŠ „Sveti Sava“ u Valjevu i docent dr Sandra Milanović sa Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, kao i Ivan Milosavljević, msr obrazovnih politika, pedagoški savetnik i predsednik Društva učitelja Jagodina i Ružica Dželatović, profesor geografije i pedagoški savetnik u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu.
Uz dve ilustrativne prezentacije, autorke su kolegama učiteljima, kojih je u sali biblioteke ove večeri bilo najviše, predstavile inovativan pristup zahtevnoj nastavi matematike u nižim razredima osnovne škole. Odlična ideja korišćenja omiljenog predmeta – fizičkog vaspitanja – u nastavi matematike nije samo dobar primer postizanja međupredmetne kompetencije učenika, već i rešenje koje može da reši mnoge probleme učitelja, nastavnika i profesora u Srbiji.
Zato i nije čudno što je sala gradske biblioteke bila ispunjena do poslednjeg mesta, a sigurni smo da će i ovaj, najnoviji u nizu primera saradnje Narodne biblioteke u Jagodini sa jagodinskim prosvetnim ustanovama biti od velike koristi jagodinskim prosvetarima u budućnosti.