DA NAM KOALE NE ZAFALE

Završen je još jedan ciklus Zimskih kreativnih radionica u jagodinskoj Narodnoj bilioteci. Radinice su održane u periodu od 4. do 13. februara a prisustvovalo im je tridesetak polaznika predškolskog i mlađeškolskog uzrasta.

Tema ovogodišnjih Zimskih kreativnih radionica bile su životinje. Cilj nam je bio sistematizovanje i proširivanje znanja o njima ( vrste, način života, zanimljivosti, povezanost sa ljudima, ugroženost i neophodnost zaštite…), razvijanje ljubavi i empatije, stvaranje svesti o odgovornosti i neophodnosti zajedničkog i individualnog delovanja u cilju očuvanja vrsta i zaštite životinjskog sveta, a sve to kroz zanimnjiv, zabavan i krativan rad.

U okviru simboličnog naziva „ Da nam koale ne zafale“ realizovano je šest pojedinačnih radionica na kojima smo se bavili različitim životinjama na različite načine. Crtali smo ih, modelovali, pravili ih od papira, kartona, vunice…Usput smo razmenjivali priče i iskustva o njima, promišljali i zaključivali, sve verujući da smo im se bar za korak približili.