DODELJENE NAGRADE NA KONKURSU „JARA LABUD“ 2019.

U sredu, 11. decembra u Narodnoj biblioteci u Jagodini održano je predstavljanje radova sa konkursa „Jara Labud“ i saopštena odluka o pobednicima ovogodišnjeg takmičenja.
Žiri takmičenja za osnovne škole kojem je predsedavala Smilja Perunović, profesor jagodinske gimnazije i žiri takmičenja za srednje škole kojem je predsedavala Ana Tošanić, profesor u školi „11. maj“ zajednički su konstatovali da je ovogodišnje takmičenje donelo niz kvalitetnih radova i pregršt novih pesničkih i proznih glasova mladih Jagodinaca, tako da nije bilo nimalo lako odabrati najbolje. Zato je i doneta odluka da se u obe kategorije dodele po dve nagrade za drugo i treće mesto.
Prvo mesto i nagradu “Jara Labud” za 2019. godinu osvojila je gimnazijalka Anđela Maksimović, za pesmu “Piknik”. Anđela je dobila i monografiju „Bajo Džaković“. Drugo mesto u kategoriji srednjoškolaca podeli su učenik Gimnazije Veljko Milanović za pesmu “Jagnje”, i Anđela Trajković, učenica Prve tehničke škole za pesmu „Stihoplovna tajna“, dok su treće mesto osvojili učenik Gimnazije Aleksa Nikolić za pesmu “Lov” i Ana Radenković, učenica Srednje medicinske škole „Milutin Milanković“ za pesmu „Loza“.

U kategoriji osnovnoškolaca, prvo mesto je pripalo Anđeli Sokolović, učenici škole “Radislav Nikčević” u Majuru, za prozni tekst “Školska klupa”. Drugo mesto su podelili Mihajlo Kostić, učenik škole “Rada Miljković” za pesmu “Majka” i Katarina Sentić iz škole “17. oktobar” za priču “Kad sam bila mala”, dok su treće mesto podelili Maša Ćirković, učenica škole “Milan Mijalković” za priču “Naivna zemlja zalazećeg sunca” i Teodora Petrović, učenica škole “Rada Miljković” za tekst “Čitaj, druže, trebaće ti!”.

Pobednici konkursa su dobili knjige i vaučere za besplatno učlanjenje u gradsku biblioteku.