ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ РАДЕТА МИЛОСАВЉЕВИЋА У ЈАГОДИНИ

У петак, 15. новембра, у градској библиотеци у Јагодини одржано је представљање књига познатог јагодинског новинара, публицисте и књижевника Радета Милосављевића. О аутору и његовим књигама говорили су новинар и публициста Александар Аврамовић, директор Коперникус РТВ Јагодина Љубиша Бата Вујић и књижевник Мирослав Димитријевић, док је модератор вечери био Милун Васић, уредник у Одељењу за културно-образовне програме и подстицање читања Народне библиотеке у Јагодини.

На књижевној вечери су, поред осталих дела, представљене и збирка новинских текстова “Мојих првих 20 година”, као и најновије дело аутора “Кад мисли навиру: и на јави у сну”, књига “нано-прозе”, иначе представљена и на овогодишњем Сајму књига у Београду.
У свом занимљивом и надахнутом излагању рецензент и уредник представљених књига Александар Аврамовић говорио је о стваралаштву Радета Милосављевића, али и о горућој теми аутора, депопулацији српског народа.
Новинар и колумниста Љубиша Бата Вујић је, говорећи о Милосављевићевој књизи „Мојих других 20 година“, поменуо и ауторов егзил у Швајцарској, током којег је Раде Милосављевић, често и у непријатељском окружењу, свој патриотизам и храброст доказао пишући чланке и аргументовано бранећи српски народ од медијске харанге нарочито током бомбардовања 1999. године, али и касније.
Током вечери, о процесу стварања једног дела говорио је и књижевник Мирослав Димитријевић. Он се осврнуо и на Милосављевићеву борбу за аутентичну српску историју, смело бранећи хипотезу о српском идентитету винчанске неолитске културе и цивилизације.
Вече је “јагодинским блузом”, углазбљеним песмама јагодинских песника, оплеменио Душко Димитријевић Енџи, а промоција Милосављевићевих књига привукла је велику пажњу јавности.