ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2019

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2019

Јагодинска Народна библиотека је и ове године, у сарадњи са Предшколском установом “ Пионир”, Основном школом “ Рада Миљковић” и Школом са домом за ученике оштећеног слуха и говора “ 11. мај”, пригодним активностима, обележила Дечју недељу.

Овогодишња Дечја недеља обележавана је од 7. до 13. октобра под слоганом: “Да право свако – дете ужива лако” и била је посвећена тридесетогодишњици усвајања Конвенције о правима деце.

Поводом тога, у јагодинској библиотеци су током читаве ове недеље реализоване активности којима се апострофирају дечја права и подиже свест о заједништву и једнакости као предуслову за нормалан и срећан развој.

Они најмлађи, предшколци из Предшколске установе “ Пионир”, долазили су у своју прву организовану посету библиотеци и у неформалном дружењу сазнали њену намену и могућности које им пружа, док су старији имали озбиљнији задатак. Подсетили смо се права из Конвенције и симболично, израдом наруквице од седам различитих боја покушали смо да, сједињујући контрасти и разлике, добијемо шареноликост и лепоту преплитања различитости.

Захваљујемо се свој деци и њиховим учитељима и васпитачима на дружењу и креативном раду који нас је, верујемо, обострано оплеменио.