DEČJA NEDELJA 2019

 

DEČJA NEDELJA 2019

Jagodinska Narodna biblioteka je i ove godine, u saradnji sa Predškolskom ustanovom “ Pionir”, Osnovnom školom “ Rada Miljković” i Školom sa domom za učenike oštećenog sluha i govora “ 11. maj”, prigodnim aktivnostima, obeležila Dečju nedelju.

Ovogodišnja Dečja nedelja obeležavana je od 7. do 13. oktobra pod sloganom: “Da pravo svako – dete uživa lako” i bila je posvećena tridesetogodišnjici usvajanja Konvencije o pravima dece.

Povodom toga, u jagodinskoj biblioteci su tokom čitave ove nedelje realizovane aktivnosti kojima se apostrofiraju dečja prava i podiže svest o zajedništvu i jednakosti kao preduslovu za normalan i srećan razvoj.

Oni najmlađi, predškolci iz Predškolske ustanove “ Pionir”, dolazili su u svoju prvu organizovanu posetu biblioteci i u neformalnom druženju saznali njenu namenu i mogućnosti koje im pruža, dok su stariji imali ozbiljniji zadatak. Podsetili smo se prava iz Konvencije i simbolično, izradom narukvice od sedam različitih boja pokušali smo da, sjedinjujući kontrasti i razlike, dobijemo šarenolikost i lepotu preplitanja različitosti.

Zahvaljujemo se svoj deci i njihovim učiteljima i vaspitačima na druženju i kreativnom radu koji nas je, verujemo, obostrano oplemenio.