Поморавски Вики-библиотекари

Ових дана на адресе четрнаест библиотечких радника из Поморавског округа, стигли су сертификат за рад на Википедији након обављене обуке за стицање звања вики-библиотекара. Наиме, Матична библиотека у Јагодини за библиотекаре из поморавских народних библиотека организовала је одржавање акредитованог семинара Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду „Вики-библиотекар“, 9. и 10 маја 2019. године.

Предавачи на овом семинару били су Александра Поповић, Оја Кринуловић, Миле Стијеповић и Бојан Николић. Они су током дводневног рада и одржане радионице, поморавске библиотекаре темељно упознали са програмима и припремама за учешће у активностима Викимедије Србије, са постављањем нових страница на Википедији везаних за саме библиотеке и њихову културну делатност, постављањем галерија и квалитетних и потпуних библиографских података.

За све полазнике овог програма стручног оспособљавања,  отворени су кориснички налози на Википедији,  након чега су они као вики-библиотекари креирали нове странице о својим завичајним ствараоцима, институцијама, манифестацијама и активностима  библиотека.