VEDRIJE BOJE ZIME

U jagodinskoj Narodnoj biblioteci su od 5. do 14. februara održane Zimske kreativne radionice kojima je prisustvovalo četrdesetak školaraca koji su, družeći se i stvarajući, razvedravali sumorne i hladne februarske dane a raspust činili zanimljivijim i lepšim.

Po ustaljenom, dobrom običaju i u vreme ovog raspusta u Biblioteci su organizovane Kreativne radionice za decu školskog uzrasta. Radionice su održavane utorkom, sredom i četvrtkom od 11 do 12 časova a prisustvovao im je veliki broj vrednih i talentovanih mališana. Cilj ovih radionica je da deca na zabavan i kreativan način upotpune svoje vreme oslobođeno školskih obaveza. Na njima se ona druže, zabavljaju, uče i na kraju ponesu kući svojih ruku delo koje, često, pored dekorativne vrednosti ima i praktičnu primenu.

Tako su ove godine na ovim radionicama nastali ramovi za fotografije, čestitke, graničnici za knjige a savladana je i 3D tehnika obrade papira.

Verujući da smo i ovaj put zajedno obavili dobar posao i da je zadovoljstvo obostrano, zahvaljujemo se svoj deci koja nam godinama poklanjaju svoje puno poverenje i biraju da svoje slobodno vreme provedu družeći se s nama.