НАГРАДНИ КОНКУРС ЕВРОПСКИ ДНЕВНИК ПРЕДСТАВЉЕН У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

У уторак, 11. децембра у Народној библиотеци у Јагодини представљен је наградни конкурс Европски дневник који је за креативне и иновативне радове  у четири категорије расписала Делегација Европске уније у Републици Србији.

Као и прошле године, конкурс је изазвао велико интересовање јагодинских средњошколаца и њихових професора, па су наградни конкурс и публикација Европски дневник 2018/2019 представљени пред препуном салом градске библиотеке.

Заинтересовани ђаци и наставници имали су прилику да се упознају са овогодишњим пропозицијама конкурса, као и са деветим издањем публикације Европски дневник 2018/2019. Највише питања на презентацији било је у вези са темама на које ученици могу да поднесу радове на наградни конкурс, као и о улози ментора у овом процесу. У оквиру презентације конкурса у Јагодини претходно награђена менторка у фото категорији у циклусу 2017/2018, професорка гимназије Ана Станковић обратила се присутнима и изнела своје утиске са наградног путовања као и неколико менторских савета за наставнике.

Овогодишње теме наградног конкурса су теме обрађене у публикацији Европски дневник 2018/2019 и то: ЕУ и ја, ЕУ и Србија, Чувајмо нашу животну средину, Здрави стилови живота, Активно грађанство и Превенција насиља, а награда за победнике је седмодневно путовање у једну или више држава ЕУ у првој половини маја 2019. године. Публикацију Европски дневник 2018-2019 и додатне информације о актуелном конкурсу можете погледати на сајту: www.evropskidnevnik.rs

Иначе, Народна библиотека Радислав Никчевић у Јагодини је чланица ЕУТЕКА библиотечке мреже – ЕУ у вашој библиотеци која има за циљ информисање грађана о темама које су у вези са ЕУ.