ПРОЈЕКАТ „У КОРАК СА ЕВРОПОМ“ ЈАГОДИНСКЕ БИБЛИОТЕКЕ ПРЕДСТАВЉЕН У ЛАЗАРЕВЦУ

#EU2ME #EvropaZaMene

У уторак, 15.маја 2018.године је у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу одржан стручни скуп под називом „БИБЛИОТЕКЕ – ЦЕНТРИ ЗНАЊА О ЕУ: информишите се о ЕУ у вашој локалној библиотеци“. 
Уводничари су били Дубравка Савић из Делегације Европске уније у Републици Србији и Тамара Бутиган Вучај из Народне библиотеке Србије која је говорила о пројекту „Еуропеана“. Затим је у име Росице Добреве (Регионална библиотека „Стилијан Чилингов“, Шумен, Република Бугарска) искуства из библиотека нашег суседа пренела Елизабета Георгиев из Народне библиотеке „Детко Петров“ у Димитровграду. О програму Креативна Европа говорио је Милан Ђорђевић, а о Фондацији Темпус присутне је ближе упознао Горан Богуновић. О искуствима са ЕУтеком у свом окружењу говориле су Весна Црнковић (Народна библиотека „Радислав Никчевић“ у Јагодини), Биљана Давидовски (Народна библиотека Ужице), Нина Никодијевић (Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ из Краљева) и Ана Антонијевић (Народна библиотека „Вук Караџић“ из Крагујевца).
Циљ окупљања био је креирање амбијента сарадње, размене идеја и програма без конкуренције уз подршку. Округли сто резултирао је бољим разумевањем како између библиотека учесница тако и са присутним експертима.