BIBLIOTEKA KAO PUTOKAZ

U jagodinskoj Narodnoj biblioteci, u toku protekle nedelje, organizovan je vebinar u okviru aktivnosti podrške učenicima završnih razreda za upis u srednje škole koju sprovodi fondacija Tempus, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kao i druženje sa učenicima drugog razreda Osnovne škole “ Milan Mijalković“ u okviru naše stalne aktivnosti podsticanja čitanja kod dece.

Druga majska nedelja u biblioteci je, dakle, protekla je u znaku druženja sa osnovcima koji završavaju jedan važan deo puta kroz obrazovanje i pripremaju se za novi kao i sa onima koji su tek na početku tog puta.

Vebinar na temu „Izbor srednje škole“su pratili učenici osmog razreda OŠ „ Rada Miljković“. Verujemo da im je to bilo korisno iskustvo i da im je pomoglo da definitivno razreše svoje dileme i izaberu svoje buduće zanimanje.

U četvrtak, 10. maja, u goste su nam došli oni koji su tek na početku, oni koji tek otkrivaju svet i spoznaju sebe, a to će najlakše i najlepše učiniti družeći se s knjigama u kojima su skrivene sve tajne sveta i odgovori na sva pitanja.