НАЈПОСВЕЋЕНИЈИ ЈАГОДИНСКИ ЧИТАОЦИ

Када је пре тачно 109 година краљ Петар донео указ о оснивању јавне библиотеке у Јагодини, то није био само још један бирократски документ. Доношење тог указа представљало је одраз једне већ тада постојеће, тако рећи насушне, потребе Јагодинаца да читају.

Да та потреба постоји и данас, показује наставак једне лепе традиције. Читаоци свих генерација показали су и ове године да насушна потреба Јагодинаца да читају, потреба коју је 1909. године препознао велики српски владар, и данас постоји. Прослава Дана јагодинске библиотеке била је прилика да најстарија установа културе у Јагодини још једном награди своје најверније читаоце. Већ традиционално, то се дешава захваљујући подршци Наташе Ласан која у спомен на свог оца, познатог јагодинског књигољупца Десимира Вукићевића донира средства за набавку награда.

Ове године, за јагодинске најпосвећеније читаоце проглашени су Предраг Стефановић, Зорица Димитријевић, Драгица Цвејић, Миљана Јовановић, Богдан Милетић, Марко Матић, Милица Милојевић и Катарина Келер.