NAJPOSVEĆENIJI JAGODINSKI ČITAOCI

Kada je pre tačno 109 godina kralj Petar doneo ukaz o osnivanju javne biblioteke u Jagodini, to nije bio samo još jedan birokratski dokument. Donošenje tog ukaza predstavljalo je odraz jedne već tada postojeće, tako reći nasušne, potrebe Jagodinaca da čitaju.

Da ta potreba postoji i danas, pokazuje nastavak jedne lepe tradicije. Čitaoci svih generacija pokazali su i ove godine da nasušna potreba Jagodinaca da čitaju, potreba koju je 1909. godine prepoznao veliki srpski vladar, i danas postoji. Proslava Dana jagodinske biblioteke bila je prilika da najstarija ustanova kulture u Jagodini još jednom nagradi svoje najvernije čitaoce. Već tradicionalno, to se dešava zahvaljujući podršci Nataše Lasan koja u spomen na svog oca, poznatog jagodinskog knjigoljupca Desimira Vukićevića donira sredstva za nabavku nagrada.

Ove godine, za jagodinske najposvećenije čitaoce proglašeni su Predrag Stefanović, Zorica Dimitrijević, Dragica Cvejić, Miljana Jovanović, Bogdan Miletić, Marko Matić, Milica Milojević i Katarina Keler.