ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ГИМНАЗИЈА У ЈАГОДИНИ 1918-1941.“

У среду, 25. априла 2018. у сали Народне библиотеке у Јагодини одржана је промоција књиге „Гимназија у Јагодини 1918-1941.“ аутора мр Добривоје Јовановића, Вере Величковић и Љиљане Јовановић. Још једна у низу активности која повезује две најзначајније јагодинске културно-образовне институције окупила је велики број гостију, садашњих и некадашњих професора и ученика Гимназије у Јагодини.

О књизи је, поред аутора, говорио и рецензент књиге, познати јагодински професор историје и хроничар старе Јагодине Нинослав Станојловић који је посебно истакао да је вредност књиге у до сада необјављеној и прворазредној архивској грађи која се чува у Архиву Србије и Архиву Југославије у Београду, као и у Историјском архиву Јагодина и Завичајном музеју у Јагодини

Мр Добривоје Јовановић рођен је 1952. године у Јагодини где је и завршио основну и средњу школу. Дипломирао је и магистрирао на Факултету политичких наука у Београду. У периоду oд 1981. до 1990. године радио је у Завичајном музеју у Јагодини, а потом у Историјском архиву „Средње Поморавље”. Мр Добривоје Јовановић има звање архивског саветника.