PROMOCIJA KNJIGE „GIMNAZIJA U JAGODINI 1918-1941.“

U sredu, 25. aprila 2018. u sali Narodne biblioteke u Jagodini održana je promocija knjige „Gimnazija u Jagodini 1918-1941.“ autora mr Dobrivoje Jovanovića, Vere Veličković i Ljiljane Jovanović. Još jedna u nizu aktivnosti koja povezuje dve najznačajnije jagodinske kulturno-obrazovne institucije okupila je veliki broj gostiju, sadašnjih i nekadašnjih profesora i učenika Gimnazije u Jagodini.

O knjizi je, pored autora, govorio i recenzent knjige, poznati jagodinski profesor istorije i hroničar stare Jagodine Ninoslav Stanojlović koji je posebno istakao da je vrednost knjige u do sada neobjavljenoj i prvorazrednoj arhivskoj građi koja se čuva u Arhivu Srbije i Arhivu Jugoslavije u Beogradu, kao i u Istorijskom arhivu Jagodina i Zavičajnom muzeju u Jagodini

Mr Dobrivoje Jovanović rođen je 1952. godine u Jagodini gde je i završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. U periodu od 1981. do 1990. godine radio je u Zavičajnom muzeju u Jagodini, a potom u Istorijskom arhivu „Srednje Pomoravlje”. Mr Dobrivoje Jovanović ima zvanje arhivskog savetnika.