AKTIVISTI FORUMA MLADIH EPUS-a SA JAGODINSKIM SREDNJOŠKOLCIMA

#EvropazaMene #EU2me

Narodna biblioteka u Jagodini je u sredu, 11. aprila bila domaćin još jednog zanimljivog susreta iz projekta „U korak sa Evropom“. U gradskoj biblioteci organizovan je susret čelnika Foruma mladih Evropskog pokreta u Srbiji sa jagodinskim srednjoškolcima.

Đorđo Cvijović, Nina Stojanović, Zorana Milovanović, aktivisti Foruma mladih Evropskog pokreta u Srbiji, kao i Ivana Markulić, predsednica Foruma mladih Evropskog pokreta u Srbiji govorili su o značaju pristupanja Srbije Evropskoj uniji, ali i o konkretnim koristima koju mladi Jagodinci mogu imati od samog procesa pristupanja. Gosti iz Beograda, po godinama bliski prisutnim srednjoškolcima, na zanimljiv i mladima blizak način odgovarali su na pitanja koja su interesovala prisutne: Zašto je važno da Srbija bude članica EU? Zašto je to bitno za građane Srbije i koje su to mogućnosti koje EU pruža mladima? Kakvi su to programi mobilnosti u vidu kratkoročnih i dugoročnih razmena / treninga / volontiranja i kako studirati na evropskim univerzitetima?
U zanimljivoj i živoj diskusiji mlade Jagodince su interesovali konkretni aktuelni projekti za mlade, ali i kako da apliciraju za volontiranje i školovanje u zemljama EU.