АКТИВИСТИ ФОРУМА МЛАДИХ ЕПУС-а СА ЈАГОДИНСКИМ СРЕДЊОШКОЛЦИМА

#EvropazaMene #EU2me

Народна библиотека у Јагодини је у среду, 11. априла била домаћин још једног занимљивог сусрета из пројекта „У корак са Европом“. У градској библиотеци организован је сусрет челника Форума младих Европског покрета у Србији са јагодинским средњошколцима.

Ђорђо Цвијовић, Нина Стојановић, Зорана Миловановић, активисти Форума младих Европског покрета у Србији, као и Ивана Маркулић, председница Форума младих Европског покрета у Србији говорили су о значају приступања Србије Европској унији, али и о конкретним користима коју млади Јагодинци могу имати од самог процеса приступања. Гости из Београда, по годинама блиски присутним средњошколцима, на занимљив и младима близак начин одговарали су на питања која су интересовала присутне: Зашто је важно да Србија буде чланица ЕУ? Зашто је то битно за грађане Србије и које су то могућности које ЕУ пружа младима? Какви су то програми мобилности у виду краткорочних и дугорочних размена / тренинга / волонтирања и како студирати на европским универзитетима?
У занимљивој и живој дискусији младе Јагодинце су интересовали конкретни актуелни пројекти за младе, али и како да аплицирају за волонтирање и школовање у земљама ЕУ.