PESMA NACRTANA

Povodom 2. aprila, Međunarodnog dana dečje književnosti, i ove godine je jagodinska Narodna biblioteka raspisala likovni konkurs za učenike osnovnih škola sa područja opštine Jagodina. Na konkurs koji je ove godine nosio naziv „ Pesma nacrtana“ prijavilo se preko dve stotine školaraca što je izbor osmoro njih koji su nagrađeni učinilo težim nego ikada.

Konkurs je raspisan krajem februara i trajao je sve do 28. marta. Odazvalo se pet škola i preko dvesta učenika koji su, inspirisani poezijom, poslali mnoštvo zanimljivih i kvalitetnih crteža. Učenici prvog razreda su, po starom dobrom običaju, van konkurencije i oni su svi pohvaljeni i nagrađeni ravnopravnim nagradama.

Ostali su bili podeljeni u dve kategorije: mlađi osnovci, od drugog do četvrtog razreda i stariji osnovci, od petog do osmog razreda.

U utorak, 3. aprila, u prostorijama biblioteke je priređena izložba svih prispelih radova za koje je i publika mogla glasati.

I u jednoj i u drugoj kategoriji, dodeljene su po tri nagrade žirija i po jedna nagrada publike.

Dobitnici u kategoriji mlađih osnovaca su:

1. Dunja Stanković, učenica 4. razreda OŠ „Rada Miljković“

2. Nikolina Jovanović, učenica 3. razreda OŠ „17. oktobar“

3. Teodora Ristić, učenica 3. razreda OŠ „Milan Mijalković“

4. Katarina Sentić, učenica 3. razreda OŠ „17. oktobar“ ( nagrada publike )

Dobitnici u kategoriji starijih osnovaca su:

1. Jana Milić, učenica 7. razreda OŠ „Boško Đuričić“

2. Strahinja Jeremić, učenik 6. razreda OŠ „Branko Radičević“- Bunar

3. Jovana Zdravković, učenica 8. razreda OŠ „Boško Đuričić“ ( i nagrada publike )

Uz pohvale i zahvalnost svima koji su uzeli učešće na ovogodišnjem konkursu, želimo da istaknemo impresije nas kao organizatora, a koje bi se mogle svesti na: veliki posao, još veća odgovornost, ali najveća radost i zadovoljstvo.