ПЕСМА НАЦРТАНА

Поводом 2. априла, Међународног дана дечје књижевности, и ове године је јагодинска Народна библиотека расписала ликовни конкурс за ученике основних школа са подручја општине Јагодина. На конкурс који је ове године носио назив „ Песма нацртана“ пријавило се преко две стотине школараца што је избор осморо њих који су награђени учинило тежим него икада.

Конкурс је расписан крајем фебруара и трајао је све до 28. марта. Одазвало се пет школа и преко двеста ученика који су, инспирисани поезијом, послали мноштво занимљивих и квалитетних цртежа. Ученици првог разреда су, по старом добром обичају, ван конкуренције и они су сви похваљени и награђени равноправним наградама.

Остали су били подељени у две категорије: млађи основци, од другог до четвртог разреда и старији основци, од петог до осмог разреда.

У уторак, 3. априла, у просторијама библиотеке је приређена изложба свих приспелих радова за које је и публика могла гласати.

И у једној и у другој категорији, додељене су по три награде жирија и по једна награда публике.

Добитници у категорији млађих основаца су:

1. Дуња Станковић, ученица 4. разреда ОШ „Рада Миљковић“

2. Николина Јовановић, ученица 3. разреда ОШ „17. октобар“

3. Теодора Ристић, ученица 3. разреда ОШ „Милан Мијалковић“

4. Катарина Сентић, ученица 3. разреда ОШ „17. октобар“ ( награда публике )

Добитници у категорији старијих основаца су:

1. Јана Милић, ученица 7. разреда ОШ „Бошко Ђуричић“

2. Страхиња Јеремић, ученик 6. разреда ОШ „Бранко Радичевић“- Бунар

3. Јована Здравковић, ученица 8. разреда ОШ „Бошко Ђуричић“ ( и награда публике )

Уз похвале и захвалност свима који су узели учешће на овогодишњем конкурсу, желимо да истакнемо импресије нас као организатора, а које би се могле свести на: велики посао, још већа одговорност, али највећа радост и задовољство.