ДИНАМИЧНО ЕУ ПРЕПОДНЕ У БИБЛИОТЕЦИ

#EvropazaMene #EU2me

У уторак, 27. марта, у просторијама Народне библиотеке у Јагодини одржан је први интерактивни квиз за средњошколце. Квиз је одржан као девети сусрет у оквиру пројекта „У корак са Европом“ и представљао је иновативан и занимљив начин едукације младих о користи од процеса приступања Европској унији.

Аутор квиза на платформи Kahoot, Иван Симић, иначе председник Управног одбора НВО Екозон и дугогодишњи омладински активиста, на почетку радионице је изнео неколико чињеница о томе како студирати, учити, волонтирати или једноставно путовати по Европи користећи образовне капацитете ЕУ који су стављени на располагање Србији током приступног процеса. Све те информације су заправо биле одговори на предстојећем квизу.

Потом су се омладинци поделили у седам екипа, дали називе својим екипама и квиз је могао да почне. Све до пред крај квиза водила је екипа „Три мускетара“, да би их у правом фото-финишу на крају претекли „Екипа 3“ и „АСП“. Млади Јагодинци су показали завидно знање о ЕУ, а помоћу флајера који су им подељени током квиза, то знање ће поделити и са вршњацима који нису могли да присуствују данашњем квизу.

Ипак, више од флајера, са собом су понели утиске са квиза током којег су завирили у ЕУ – на динамичан и њима близак начин, уз помоћ савремених технологија.

Пројекат „Европа за мене“ спроводи Европски покрет у Србији са партнерима са идејом да се грађанима пруже проверене и корисне информације о процесу европске интеграције Србије и покрену теме значајне за грађане у том процесу. Пројекат подржава Делегација Европске уније.