U BIBLIOTECI ODRŽANA OSMA TRIBINA PROJEKTA „U KORAK S EVROPOM“

#EvropazaMene #EU2me

U petak, 23. marta u u sali Narodne biblioteke održana je i osma tribina iz projekta „U korak sa Evropom“. O temi tribine, „NVO Srbije u korak sa Evropom“, govorio je Aleksandar Grković, programski menadžer udruženja Ekozon Jagodina i dugogodišnji NVO aktivista.

Pred zainteresovanom publikom, uglavnom gimnazijalcima i predstavnicima jagodinskog NVO sektora bilo je reči o počecima i današnjim aktivnostima u civilnom sektoru Srbije i Jagodine. Veliko interesovanje prisutnih izazvali su primeri evropski NVO sektor pomaže mladima Srbije da steknu reference za školovanje i dalje životne i profesionalne aktivnosti, kao i podrška nevladinog sektora prekograničnoj saradnji i putovanjima mladih.

Na tribini je najavljeno da će nastavak projekta „U korak sa Evropom“ u narednom periodu predstavljati interaktivni kvizovi za mlade sa tematikom koja je do sada izazvala najviše zanimanja – o mogućnostima za mlade koji žele da se obrazuju, usavršavaju, ali i grade mrežu poznanstava širom evropskog kontinenta, kao i o konkursima koji učenicima i studentima Srbije već sada omogućavaju besplatno studiranje u EU i korišćenje svih kapaciteta obrazovnog sistema Unije.

Projekat „Evropa za mene“ sprovodi Evropski pokret u Srbiji sa partnerima sa idejom da se građanima pruže proverene i korisne informacije o procesu evropske integracije Srbije i pokrenu teme značajne za građane u tom procesu. Projekat podržava Delegacija Evropske unije.