ДИВЕРЗИФИКАЦИЈА ПРИХОДА НА ПОЉОПРИВРЕДНОМ ГАЗДИНСТВУ

#EvropazaMene #EU2me

У суботу, 24. фебруара у сали Народне библиотеке у Јагодини одржана је још једна трибина пројекта „У корак са Европом“.  Трибина је била намењена јагодинским пољопривредницима, а говорила је проф. др Миланка Миладиновић, дипломирани инжењер поопривреде и саветник за ратарство.

Велико интересовање које су за тему приступања ЕУ на претходне три трибине показали грађани Јагодине, а нарочито млади пољопривредници резултирало је темом трибине,  „Диверзификација прихода на пољопривредном газдинству“. Народна библиотека у Јагодини већ неколико година подржава модернизацију пољопривредне производње широм Србије пројектом Агролиб, а излагање проф. др Миланке Миладиновић било је посвећено аплицирању за меру 7 ИПАРД фондова ЕУ која се односи на преусмеравање главних делатности пољопривредних газдинстава на нове врсте услуга, као и на развој руралног туризма.

Пројекат „Европа за мене“ спроводи Европски покрет у Србији са партнерима са идејом да се грађанима пруже проверене и корисне информације о процесу европске интеграције Србије и покрену теме значајне за грађане у том процесу. Пројекат подржава Делегација Европске уније.