КАД НЕСТАНУ ПЧЕЛЕ, НЕСТАЋЕ И ЉУДИ

#EvropazaMene #EU2me

У суботу,  17. фебруара је у сали Поморавског округа у Јагодини одржана пета трибина из пројекта „У КОРАК СА ЕВРОПОМ“. Народна библиотека “Радислав Никчевић” угостила је проф. др Мићу Младеновића, доктора агрономских наука и редовног професора пчеларства на Пољопривредном факултету у Београду.

У свом предавању после кога је уследила жива дискусија са великим бројем заинтересованих присутних Јагодинаца професор је говорио о забрињавајућем, сада глобалном тренду смањивања броја пчела код нас, у Европској унији, али и шире. Изнето је неколико идеја како преокренути тај тренд, и у ток контексту поменута је безбедност хране као приоритет мера ЕУ на селу. Осим ових тема, професор Младеновић је присутне подсетио и на пролећне активности пчелара.

Активности/пројекат/кампања „ „финансира/ју се кроз пројекат „Европа за мене“. Пројекат „Европа за мене“ спроводи Европски покрет у Србији са партнерима са идејом да се грађанима пруже проверене и корисне информације о процесу европске интеграције Србије и покрену теме значајне за грађане у том процесу. Пројекат подржава Делегација Европске уније.