KAD NESTANU PČELE, NESTAĆE I LJUDI

#EvropazaMene #EU2me

U subotu,  17. februara je u sali Pomoravskog okruga u Jagodini održana peta tribina iz projekta „U KORAK SA EVROPOM“. Narodna biblioteka “Radislav Nikčević” ugostila je prof. dr Miću Mladenovića, doktora agronomskih nauka i redovnog profesora pčelarstva na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu.

U svom predavanju posle koga je usledila živa diskusija sa velikim brojem zainteresovanih prisutnih Jagodinaca profesor je govorio o zabrinjavajućem, sada globalnom trendu smanjivanja broja pčela kod nas, u Evropskoj uniji, ali i šire. Izneto je nekoliko ideja kako preokrenuti taj trend, i u tok kontekstu pomenuta je bezbednost hrane kao prioritet mera EU na selu. Osim ovih tema, profesor Mladenović je prisutne podsetio i na prolećne aktivnosti pčelara.

Aktivnosti/projekat/kampanja „ „finansira/ju se kroz projekat „Evropa za mene“. Projekat „Evropa za mene“ sprovodi Evropski pokret u Srbiji sa partnerima sa idejom da se građanima pruže proverene i korisne informacije o procesu evropske integracije Srbije i pokrenu teme značajne za građane u tom procesu. Projekat podržava Delegacija Evropske unije.