SNEGA NEMA, RADIONICA IMA

Kreativne radionice namenjene deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta kao i Mala škola programiranja održane su i tokom ovog zimskog raspusta, od petog do desetog januara, u jagodinskoj Narodnoj biblioteci.

Radionicama je svakodnevno prisustvovalo mnoštvo dece koja su odabrala da deo svog slobodnog vremena provedu u znaku zabavne igre koja je i više od igre.

Ukratko o nama i zimi 2018: Zima koja i ne liči baš na sebe, zimski raspust koji i ne poštuje baš zakone fizike ( konkretno onaj po kome se tela na toploti šire…) i kreativnost koja odoleva i opstaje uprkos svemu.

Već uhodani u zanimljivom nam poslu, sastajali smo se, družili i stvarali iz dana u dan. Snagom sećanja i mašte, kreirali smo zimske pejzaže, „izokretali“ Izokrenutu priču, srcima stvarali najrazličitije oblike i prizivali proleće belim, stidljivim cvetovima.

Pored radioničarskih veterana, pridružili su nam se i novi drugari čija nas je kreativna energija posebno nadahnula. Sve u svemu – kratko, ali slatko!

Istovremeno je u našoj biblioteci održavana i besplatna školica programiranja gde su polaznici ovladali programom „Skreč“ i napravili prve crtane filmove i video-igrice.