USPEŠNO VEČE GEOGRAFIJE U GRADSKOJ BIBLIOTECI

U Narodnoj biblioteci u Jagodini u četvrtak, 2. novembra održana je promocija knjige “Rečnik geografskih pojmova” autorke Ružice Dželatović. Veliko interesovanje naših sugrađana koji su salu biblioteke ispunili do poslednjeg mesta opravdalo je korisno i zanimljivo veče puno pozitivne energije.

Posle pozdravne reči direktorke Vesne Crnković koja je najavila intenzivniju saradnju sa školama i profesorima Pomoravskog okruga, o knjizi je govorila autorka, Ružica Dželatović. Govoreći o motivaciji za pisanje ovakve vrste priručnika, profesorka Dželatović je istakla da je knjiga plod njenog dvadesetogodišnjeg iskustva u radu sa učenicima. Posebno je podvukla da se nada da će „Rečnik geografskih pojmova“ zaživeti kao pomoćno sredstvo u nastavi geografije ne samo u našem okrugu, već i šire, jer je praksa pokazala da je štivo ovakve vrste dragoceno u razjašnjavanju nedoumica koje učenici imaju, a ne stižu da ih razreše u redovnoj nastavi.

Potom su o knjizi govorili i Suzana Jovanov, profesor geografije u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Svilajncu, Vladimir Banković, profesor srpskog jezika u Osnovnoj školi ,,Jovan Jovanović Zmaj“u Svilajncu kao i Saša Mikić, recezent knjige i profesor geografije u Osnovnoj školi “Milan Mijalković” u Jagodini.

Ružica Dželatović, rođena Milićević, dvadeset godina je profesor geografije u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Svilajncu. Rođena je 19.03.1969. u Jagodini, a Geografski fakultet je završila na PMF-u u Beogradu 1996. godine.