SLOVO PO SLOVO – JUBILEJ

 

Sada već u danima brojimo vreme do izlaska dvadesetog, jubilarnog broja elektronskog književnog časopisa za decu i mlade “ Slova na struju”.

Tim povodom, Narodna biblioteka u Jagodini kao izdavač i promoter ovog eminentnog književnog glasila, organizovaće brojne aktivnosti kako bi sa što više kompjuterskih ekrana zasvetlela ova naša strujna slova. Sve ostalo je neminovno.

“ Upoznaj da bi voleo”, geslo je kojim se rukovdimo u ovom radosnom poslu spajanja, jer verujemo da je nemoguće upoznati Slova a ne voleti ih.

U nedelji koju već sumiramo, dogodilo se stotinak novih upoznavanja i verujemo, sudeći po reakcijama na licu mesta, isto toliko ljubavi.

Gosti su nam bili svi četvrtaci iz OŠ “ 17. oktobar” i njihovi nešto stariji drugovi, učenici šestog razreda OŠ “ Milan Mijalković”. Zajedno smo pričali priču o Slovima listajući ih od rubrike do rubrike i uživali u recitovanju i čitanju njihovih odabranih stranica koje su nam priredili naši drugari: Aleksija, Vuk, Petar i Mateja.

Veliko hvala svima koji su kliknuli i upalili Slova u svojim srcima. A mi idemo dalje, do svakog zamračenog kutka radog da prihvati vedrinu i lepotu. Elektrifikacija je u toku.