PREDSTAVLJEN PRVI BROJ „SRPSKE AKADEMSKE MISLI“

Nedavno je u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“ jagodinskoj kulturnoj i naučnoj javnosti predstavljen prvi broj časopisa Srpska akademska misao. U ime izdavača, Narodne biblioteke u Jagodini, novinarima se obratila direktorka Vesna Crnković, a o ciljevima ovog naučnog časopisa govorili su doc. dr Dejan Dašić, glavni i odgovorni urednik i prof. dr Predrag Jašović, zamenik glavnog i odgovornog urednika.

https://www.youtube.com/watch?v=fSspAOhqT1k

Glavni i odgovorni urednik, doc. dr Dejan Dašić, o časopisu Srpska akademska misao kaže:
„U poslednjih desetak godina, u Srbiji se pojavio veliki broj časopisa, a vodeći se maksimom “da je pisanje privilegija, makar i samo citiranjem drugih”, mi ćemo podržati i naučno i stručno stvaralaštvo. Uredništvo će ostati otvoreno i za svaku vrstu stilskog i autorskog izražavanja koje populariše naučno, kulturno i umetničko promišljanje sveta, te donosi nova naučna otkrića i umetnička dostignuća u svetu i kod nas.“
Ideju za pokretanje naučnog časopisa, urednik, Dejan Dašić je dobio još kao doktorand, a danas su se stekli uslovi da se pristupi materijalizaciji te ideje.
„S obzirom da sam ja, kao glavni i odgovorni urednik, nastavnik na visokoj školi, a da se tim poslom bavi upravo i velika većina članova uredništva i recezenata, jedna od osnovnih ideja časopisa je da pokloni posebnu pažnju mladim naučnicima i onima koji su rešili da krenu putem naučnog i stručnog usavršavanja. Zato će mladi naučnici u glavnom uredniku i uredništvu moći da pronađu blagonaklone prijatelje koji će biti uvek spremni da im pomognu i podrže ih.“, završava Dašić.
Osim štampanog izdanja, časopis možete pronaći i na sajtu jagodinske Narodne biblioteke. http://www.jabooka.org.rs/srpska-akademska-mis…/svi-brojevi/