O BOBU DILANU U GRADSKOJ BIBLIOTECI

Sala jagodinske biblioteke je u četvrtak bila premala da primi poštovaoce imena dela nobelovca Boba Dilana. Veliko interesovanje za veče posvećeno rokeru-nobelovcu pokazuje da Jagodina ima publiku – svih generacija – koja ceni i dobru muziku i dobru pisanu reč. Posetioci ove izuzetno uspele večeri nisu dolazili uzalud.
Ova multimedijalna prezentacija pružila im je sve – od izloženih albuma i plakata sa koncerta proslavljenog muzičara, njegove muzike i spotova, do nadahnute besede Radomira Košanina koja je prisutne upoznala sa impresivnom biografijom, ali i diskografijom Boba Dilana.
Na ovaj način su se naši stariji sugrađani setili svoje rokerske mladosti, a mlađi posetioci, većinom gimnazijalci mogli su da se upoznaju sa književnošću u njenom najčistijem vidu – Orfej, Homer, naši narodni pevači i na kraju, Bob Dilan – svoj literarni talenat dokazivali su i dokazuju u izvođenju uz muzičku pratnju, pred publikom.
Muziku legendarnog rokera izvodio je poznati jagodinski muzičar Dragan Dadi Uzur, dok su Dilanove stihove čitali gimnazijalci Aleksandar Bradić, Aleksa Branisavljević, Uroš Lazović i Iva Gajić.