БИБЛИОНИЦА ЗА ПОМОРАВСКЕ БИБЛИОТЕКАРЕ

Матична библиотека у Јагодини организовала је одржавање акредитованог семинара под називом Библионица – креативност за библиотеке/библиотекаре изван кутије за запослене у поморавским јавним библиотекама. Овим циклусом стручног оспособљавања обухваћено је 27 библиотечких радника из Јагодине, Деспотовца, Ћуприје, Рековца, Параћина и Свилајнца.

У склопу Библионице, библиотекари су тражили одговоре на питања – на којим пољима свакодневног рада библиотекар 21. века може бити креативан? Шта подразумева креативност у нашем послу? Ко су креативни библиотекари? Шта и како раде? Трагање за одговорима на ова питања, пратила је и изузетно занимљива презентација. Управо је она показала шта чини добру, садржајну, иновативну и забавну презентацију. Учесници Библионице стицали су знања о концепту, облику, садржају и контексту презентације и алатима којима се постижу жељени циљеви.

Уз добру презентацију, Весна Александровић је полазницима семинара говорила о креативном вербалном изразу, о уметности саопштавања и слушања и о томе како треба да изгледа добар, занимљив, иновативни говор.