Mi imamo maštu

Ciklus letnjih kreativnih radionica na Dečjem odeljenju jagodinske biblioteke već više godina pokazuju da je aktivnost knjiga = zabava sasvim moguća i realna. Sigurno da je najveći uspeh postepeno formiranje tima dece – saradnika biblioteke i realizatora vršnjačke edukacije.

Isidora i Marta, učenice 7. razreda OŠ „Boško Đuričić“ u Jagodini, su ovog leta, na osnovu svog iskustva kroz aktivnosti u Dečjoj biblioteci i uz potporu brojnih knjiga koje se bave kreativnim osmišljavanjem slobodnog vremena, priredile i realizovale niz uspešnih i zanimljivih radionica.

Brojni učesnici radionica, uzrasta od 5 do 12 godina su kroz druženje, smeh, igru, konkretan rad sa materijalom…otkrivali tehnike kolaža, dekupaža, ali i zanimljivosti odabranih zemalja i gradova. Radionice promovišu KNJIGU sa više aspekata i za svačiji ukus, želje, potrebe, a s njom se može i putovati.

Brojni likovni radovi pokrenuti ovim aktivnostima odražavaju beskrajnu dečju maštu, snove i želje i na najlepši način zaokružuju celu priču.