Промоција романа „Гнездо“ Ковиљке Смиљковић

У петак, 1. марта у 18 часова у сали Библиотеке ће се одржати промоција романа Гнездо аутора Ковиљке Смиљковић. Овај роман је наставак романа Латица руже који је изашао прошле године.

„Како се и може очекивати у самом средишту ове књиге је љубав, она чиста и узвишена, љубав до које се стиже непредвидивим путањама и великим одрицањима. О томе је Ковиљка Смиљковић написала још један узбудљиви роман. А он је, како је на самом крају наговештено, само још једна етапа замишљене целине о животној судбини и путу једне генерације која трага за својим гнездом и својом звездом, у оном црњансковљевком бескрајном плавом кругу.“ (Драгомир Брајковић). О роману и аутору говориће Драгомир Брајковић, књижевни критичар из Београда и Слободан Жикиц, новинар и критичар из Јагодине. Одломке ће читати ученици рецитаторске секције јагодинске Гимназије. Издавач романа Гнездо је Народна библиотека у Јагодини.

Иначе, Ковиљка Смиљковић је у јавности позната као дугогодишњи директор Музеја наивне уметности и врсни познавалац наивног сликарства. Дипломирала је југословенску књижевност на Филолошком факултету у Београду. Објавила је велики број натписа у дневним листовима, периодичним, стручним и научним часописима о темама из области наивне уметности. Поред стотинак библиографских јединица о истакнутим уметницима, појављује се као аутор и коаутор бројних монографија. Године 1999. излази из штампе њена књига Кључ за остварење снова која је аутобиографског карактера. Латица руже је роман првенац госпође Смиљковић…